Achter gesloten deuren!

10 september 2012

Achter Gesloten Deuren is een scripted realityserie, waarin verhalen worden nagespeeld van mensen die een groot geheim met zich meedragen. Overspel, een kind aan de drugs, de vader in de gevangenis of zwanger van iemand anders dan je man: het komt allemaal vaker voor dan we denken. Veel van deze verhalen zijn wel anoniem opgetekend terug te vinden in tijdschriften en op internet, maar zelden halen ze de televisie. Net5 brengt ze nu op realistische en aangrijpende wijze op tv.

 

Bijna ieders leven kent dramatische gebeurtenissen, klein of groot. Veel van deze verhalen worden uit angst of uit schaamte geheim gehouden. Tot nu, want Net5 brengt de verhalen voor het eerst op TV. Voor het eerst zien we wat zich achter de gesloten deuren van Nederland afspeelt.

Scripted reality
Achter Gesloten Deuren is scripted reality. Het wordt gemaakt als een reality, maar het verhaal wordt nagespeeld op dusdanige wijze dat het zeer geloofwaardig en pakkend is. De hoofdpersonen zijn acteurs die het verhaal op zeer realistische wijze vertolken. In Nederland is deze vorm van scripted reality nog vrij nieuw, in andere Europese landen wordt het met veel succes uitgezonden en zelfs als de opvolger van de traditionele soap gezien. In iedere aflevering staat een waargebeurd verhaal centraal.

Previous post:

Next post: