Biografie

Post image for Biografie

Eric Warmerdam werd op 24 november 1970 geboren in Lisse. In het hart van de Bollenstreek groeide hij op van een harde werker op het veld, tot een sportieve tennistrainer om uiteindelijk een serieuze makelaar te worden. Maar altijd was daar de drang om meer van zichzelf te laten zien en horen. In 2008 waagde hij de sprong in het diepe en nam, naast zijn baan als makelaar, acteerlessen bij De Acteerstudio in ‘s Gravenhage. Hier maakte hij niet alleen kennis met acteren, maar ook met fysiek theater, zang, dramaturgie & stemvorming. En zo ontstond zijn droom: acteur worden.

Het werd een steeds uitdaging om zijn hobby als acteur te combineren met zijn makelaarschap. In 2011 durfde Eric de knoop door te hakken en gooide het roer om. Hij koos met hart en ziel voor het acteurschap.

Inmiddels heeft hij al in een aantal films gespeeld. Zo speelde Eric in Exit van Boris Pavel Conen, een film die in 2013 op televisie werd uitgezonden en een Gouden Kalf heeft gewonnen. Ook speelde hij in diverse afleveringen van de realityseries Achter Gesloten Deuren, Beschuldigd en Dokters.

Ook heeft hij in het theater gestaan met stukken als De Vossenjacht van Hugo Claus, Arts-engel (van studenten van de Hogeschool voor de kunsten) en De Kersentuin van Anton Tsjechov.

Twee jaar lang toerde Eric met het gezelschap Creatifs onder leiding van Malinca Verwiel met Tapascabaret door Nederland. In 2015 stond hij met theatergroep Padap samen met Nicole Dooper en Mirte van Gent in diverse theaters onder regie van Toi van Gelder.

Eric heeft vele gezichten: druktemaker, stille kracht, komiek. Hij staat voor serieus, maar wel met een knipoog, evenwichtig en nuchter. Een prettige combinatie. Dit zal ook allemaal aan bod komen in een nieuw stuk dat hij momenteel zelf aan het schrijven is.

Durft u bij Eric op de eerste rij te gaan zitten?